Традиционни супи и чорби

В българската национална кухня има много запазени във времето традиции, както кулинарни, така и свързани с различни празници и обичаи. Една от най- традиционните гозби неизменно присъстващи на трапезата на българина е гореща и ароматна супа или чорба.

Сред най- популярните супи е традиционната домашна пилешка супа, приготвена по традиционна рецепта с много зеленчуци и домашно пиле или кокошка. Точна такава сгряваща и ароматна е и домашната пилешката супа в ресторант” Под липите”.  Не по- малко обичана е и шкембе чорбата, агнешката курбан чорба, боб чорбата и още много други.

 Сред изключителното разнообразие от прясно приготвени супи и чорби при нас в ресторант „Под липите”  ще откриете едно съкровище съхранено през годините Супа от телешки опашки. По- много стара рецепта се приготвя супата от телешки опашки в ресторант ”Под липите” сервирана с ароматен хрян и топла питка по избор на всеки гост.

Ние не сме забравили и всички гости, които предпочитат безмесните гозби и чорби.  В съкровищницата на българската кухня има много такива супи и чорби. Ние с удоволствие предлагаме на нашите гости освен традиционната боб чорба, и супи с различни според сезона зелении. Най- предпочитани са спаначената супа с яйце и краве сирене и супата от коприва, богата на желязо и много витамини.

В най- студените дни, а и през останалата част от годината заповядайте да се насладите на сгряваща традиционна българска чорба или супа, приготвена с български продукти и подправки.

Незабравяйте и традиционната българска питка, както и още много други ястия и гозби, добре подбрани от старите тефтери, за да може да запазим своите традиции и идентичност и за идните поколения.

Pod Lipite Facebook Share This